Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje

Dekorasyon / Mimari Tasarım ,Emlak Haberleri ,Proje İnceleme
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje
Cruise: Yüksek Yaşam Standartına Demir Atan Proje



Girne’nin en özgün mimari yapılarından biri olarak karşımıza çıkan Cruise’u sizlere tanıtmak istiyoruz. Akacan Holding ve Netsel Group ortaklığıyla hayata geçen bu konut projesi pandemi koşulları sebebiyle inşaat takviminin dışına çıkmış olsa da, önümüzdeki dönemde hızlıca tamamlanacağa benziyor. Hem inşaatı hem de mimari tasarım süreciyle ilgili bilgi almak için projenin mimarı Mustafa Derat’la bir görüşme gerçekleştirdik.
 

  • 1 | Öncelikle fikir aşamasını sormak istiyoruz, nasıl ortaya çıktı ve kimlerin yaşaması öngörülerek hazırlandı proje?
Girne şehir merkezinde, plaja 100 metre mesafede, Oscar Resort Otel’in hemen arkasında 3.300 m2’lik çok güzel bir araziye konumlanan projemiz, önündeki 4 katlı otel binasını aştıktan sonra deniz manzarasına hakim oluyor. Böyle özel bir arazi için tasarlanabilecek optimum projeyi ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Dünyada az sayıda örneğine rastlanabilecek, her dairenin özel havuzu bulunan eşsiz bir konut projesi oldu. Çalıştığımız arazide yasal izinler 10 kat (34 m) olduğu için daire kat yükseklikleri ve  havuz derinlikleri düşünülerek standart dışına çıkmamız gerekti. Yaptığımız özel çalışma sonucunda, toplamda 8 katta, ferah kat yüksekliği ile projemizi tasarladık.

Deniz manzarasını en ideal seviyede yakalamak için bodrum ve zemin katı otopark olarak ayırdık, 1 ve 2. katta ortak havuzlu yaşam alanları yarattık, bu iki kata 65-95 m2 arasında farklı genişlik seçenekleriyle 25 adet 2+1 daire planı çizildi. Üst katlarda ise tamamı özel havuzlu ve deniz manzaralı 36 adet 3+1 ve 4+1 yaşam alanları tasarlandı. Yani tek başına yaşayanlardan kalabalık ailelere kadar geniş bir skalaya hitap ediyor diyebiliriz.
 
  • 2 | Alışılmadık bir tasarım olduğu için teknik planlamasının nasıl geliştiğini merak ediyoruz, yaşanan zorluklar oldu mu? Mesela balkona havuz yerleştirmek için ne kadar derinlik ihtiyacınız vardı, nasıl çözdünüz?
Proje tasarımı kadar teknik planlaması da standartların dışında bir çalışma gerektirdi. Özellikle statik ve mekanik açıdan hem havuz yükleri ve çalışma sistemi hem de konsol balkonların tasarlanması yoğun ve zorlu bir çalışma süreciyle tasarlandı. Balkonlarda yaratılan 135 cm derinliğindeki havuzların mekanik çalışma sistemi de en son teknoloji ile planlandı. Dalga oluşturan havuz sistemi sürekli bir hareket sağlamakla beraber kış aylarında ısıtıp sıcak su havuzu keyfi sunabilecek donanıma sahip oldu. Her dairenin terasında bir havuz kenarı oturma alanı yaratıldı ve salonlardan izlenebilecek ufuk noktasında Akdenizin eşsiz maviliğini havuzlar ile birleştirdi.

Ebeveyn banyolu 3+1 ve 4+1 dairelerin genişliği 145-215 m2 arasında değişmektedir. Özel havuzların boyutları ise yaklaşık 15 m2’dir. Zemin katta yer alan ortak havuz ise projenin tamamlayıcısı olması ve binanın yüzüyor hissine vurgu yapması açısından önemli bir unsur olarak görüyorum.
 
  • 3 | Şu an inşaatta ne aşamadasınız, ne zaman tamamlamayı planlıyorsunuz?
Bu eşsiz proje Akacan Holding'e ait olup, 2020 yılının başlarında, kaba inşaatı tamamlanmış ve yaşam alanlarının ince işlerinde yoğun bir çalışma temposu ile çalışmaktaydı. Fakat geçtiğimiz yılın başlarından itibaren pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalar tüm inşaat sektörü gibi projemizde de tamamlanma takvimin uzamasına neden olmuştur. Derat Mimarlık tarafından teknik detayları tamamlanmış projenin satın alma ve uygulama safhasının malum pandemi sürecinin rahatlamasıyla özverili ve hızlı takvimle tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz.

Yukarı